Cara Untuk Gunakan Corak Bunga Dalam Hiasan Perkahwinan Anda

Cara Untuk Gunakan Bunga Dalam Hiasan Perkahwinan Anda

Anda seorang yang sukakan corak bunga tetapi tidak pasti bagaimana untuk menggabungkannya kepada dalam perkahwinan anda, sama ada anda mahukan perkahwinan sepenuhnya bertemakan bunga atau anda ingin hanya beberapa sahaja elemen yang bertemakan corak kegemaran anda. Maka anda perlu tahu bagaimana cara ia digunakan dalam perkahwinan anda.

Kad perkahwinan 

Kad perkahwinan menawarkan rasa pertama perkahwinan anda kepada tetamu. Tambah tema bunga untuk menjemput tetamu anda atau anda boleh menggabungkan corak bunga di vintaj-inspirasi setem untuk mengunikkan kad perkahwinan anda.

Baju perkahwinan

Gaun pengantin anda tidak perlu menjadi putih, kerana semakin ramai pengantin mengguna pendekatan ‘fashion-forward’ dengan pakaian perkahwinan berwarna seperti merah jambu, hitam, dan merah dan juga gaun bola dan sarung dalam corak bunga.

Veil

Pertimbangkan untuk menambah sulaman bunga atau manik untuk menampakkan sentuhan feminin yang manis. Tudung lace-dipotong adalah popular di kalangan ramai pengantin hari ini, tetapi dengan menambahkan lagi corak bunga akan menjadi indah pada pengantin.

Barang kemas perkahwinan

Jika anda mahu sebahagian kecil daripada perkahwinan anda mempunyai tema bunga kegemaran anda, anda boleh memilih sepasang anting-anting atau gelang atau rantai yang direka untuk menyerupai bunga dengan batu permata berwarna. Ini adalah pilihan indah jika anda dapat melaksanakan ia dalam perkahwinan anda.

Pakaian “gadis bunga”

Jadikan pakaian “gadis bunga” anda dalam pakaian yang indah dengan kain yang bercorak-corak bunga. Untuk melihat yang lebih santai, memilih dua pakaian berpadanan dalam pelbagai corak bunga yang melengkapi antara satu sama lain.

Jubah pengiring pengantin perempuan

Berikan pengiring pangantin perempuan anda dengan jubah berwarna-warni dalam corak bunga untuk dipakai semasa anda sedang melakukan parti pengantin anda. Bukan sahaja jubah sutera kelihatan hebat dalam photography tetapi dengan memakai corak bunga juga akan menjadikan kelainan pada parti pengantin anda.

Pakaian pengapit pengantin

Jika anda tidak mahu pakaian pengapit pengantin anda sepenuhnya corak bunga, anda boleh pertimbangkan untuk menambah butiran bunga dengan memilih pakaian yang kosong, dengan cara menambahkan kristal halus dalam motif bunga pada tali pakaian atau tali pinggang.

Pakaian ibu pengantin

Walaupun ibu pengantin perempuan dan ibu pengantin lelaki tidaklah sebahagian daripada hiasan anda, pakaian mereka juga boleh melengkapkan tema perkahwinan anda. Pakaian corak bunga yang akan dipakai oleh ibu kepada pengantin perempuan atau ibu pengantin lelaki akan menambahkan lagi tema bunga-bunga yang di idamkan oleh pengantin.

Cenderahati perkahwinan

Anda boleh memasukkan corak-corak bunga di cenderahati perkahwinan anda, dengan menampal cetakan stiker tema bunga pada cenderahati anda itu. Dengan cara ini, ia akan menampakkan lagi tema bunga di majlis perkahwinan anda.

Kain penutup kerusi

Jika perkahwinan anda menggunakan kain penutup kerusi, anda boleh mempertimbangkan reka bentuk yang menggabungkan hiasan tampalan bunga.

Kek Perkahwinan

Terdapat pelbagai tema untuk kek perkahwinan yang boleh anda pilih untuk majlis perkahwinan anda. Jika anda sukakan tema bunga, pertimbangkan untuk menambah reka bentuk bunga dengan menggunakan ‘fondant’, ‘frosting’, atau gula bunga. Anda boleh memilih warna-warna cerah untuk menambahkan lagi seri kek anda. Jika anda ingin menampakkan klasik pada kek anda, pilihan putih adalah pilihan yang terbaik.

Untuk menyewa atau membeli persiapan majlis perkahwinan anda, boleh layari portal online di Outletkahwin.com

logo

Photo credits: from google.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s