Panduan Membeli Pakaian Untuk Pengantin Bersaiz Besar

Panduan Membeli Pakaian Untuk Pengantin Bersaiz Besar

Membeli pakaian perkahwinan akan menjadikan mana-mana pengantin pengalaman yang sungguh menarik. Tetapi jika anda seorang wanita yang bersaiz besar, ia kadang-kadang akan membuat anda rasa mustahil untuk mendapat perkahwinan yang indah. Walaubagaimanapun, untuk membeli pakaian sempurna ia tidak semestinya menjadi penghalang jika anda seorang yang bersaiz besar. Maka, terdapat tips penting untuk anda membeli pakaian pengantin.

Membuat panggilan butik terlebih dahulu

Membuat panggilan terlebih dahulu, jangan anda rasa malu dan rasa bersalah untuk memberitahu mereka saiz anda dan meminta mereka jika mereka akan dapat bekerja dengan anda. Walaupun anda melihat banyak butik menyediakan saiz biasa, tetapi ada sahaja butik yang menyediakan saiz yang bersaiz besar. Mungkin sahaja butik yang tiada saiz anda tetapi jika anda memaklumkan dengan lebih awal kepada mereka, mereka yakin dan teruja untuk bekerja dengan anda.

Orang jualan adalah sumber anda.

Apabila anda pergi ke butik, sebahagian daripada apa yang anda bayar adalah untuk bayaran kepada kepakaran jurujual anda. Jadi cari seseorang yang teruja untuk kejersama dengan anda dan mereka yang mempunyai idea yang bernas. Tanya soalan, meminta cadangan dan meminta pendapat. Anda tahu tentang badan anda, mereka tahu tentang pakaian perkahwinan, jadi ia tidak akan menjadi penghalang untuk anda dan mereka bekerjasama.

Tidak dibenarkan malu tentang berat anda

Kebiasaanya anda telah mendegar cerita-cerita tentang jurujual yang meminta anda menurunkan berat badan untuk perkahwinan anda, atau yang cuba memalukan badan anda. Jika seseorang cuba untuk memalukan anda, anda perlu membalas “Itu bukan urusan anda” kepada mereka. Dan anda boleh mencari jurujual yang baru. Anda perlu menjadi diri sendiri dan  yakin pada diri anda.

‘Have fun’

Anda perlu pergi dengan idea bahawa anda boleh berseronok membeli pakaian perkahwinan. Anda boleh membeli lace yang cantik, berkilau atau apa sahaja yang anda suka, kerana anda membeli untuk PERKAHWINAN anda. Jadi anda berhak untuk mempunyai pengalaman yang sama dengan pengantin wanita yang lain.

Untuk menyewa atau membeli persiapan majlis perkahwinan anda, boleh layari portal online di Outletkahwin.com

logo

Photo credits: Google.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s