Bagaimana Merancang Perkahwinan Tanpa Hilang Identiti Anda

Bagaimana Merancang Perkahwinan Tanpa Hilang Identiti Anda

Pernahkah anda pergi ke majlis perkahwinan kawan anda, yang tidak benar-benar berasa seperti ‘diri mereka’? Kesesuaian perkahwinan dengan identiti diri anda adalah agak mudah untuk dilakukan jika anda bermula dengan perancangan perkahwinan dengan teliti dan betul. Maka, terdapat beberapa panduan perancangan perkahwinan untuk membantu anda menjaga identiti anda.

Senaraikan dengan apa yang anda tidak mahu

Selalunya kerja lebih mudah jika anda senarai panjang semua perkara yang anda tidak suka tentang majlis perkahwinan atau tema perkahwinan. Dengan senaraikan yang anda tidak mahu, ia akan membantu anda mempunyai visi dengan sempurna tentang jenis perkahwinan anda.

Mempercayai naluri anda

Setiap orang mempunyai pendapatnya sendiri, walaupun kawan baik anda mempunyai idea yang bagus tentang perkahwinan tetapi tidak bagi anda. Tidak salah jika anda mengikuti atau mempercayai naluri anda tentang perkahwinan kerana ini adalah majlis perkahwinan anda bukan mereka. Bukan bermaksud anda menolak segala idea-idea mereka mungkin ada suku atau separuh yang boleh anda pertimbangkan.

Tidak ada peraturan

Siapa kata anda tidak boleh mempunyai kawan lelaki yang terbaik yang boleh membantu dalam kesusahan. Begitu juga dalam persediaan perkahwinan, mengapa anda tidak boleh buat majlis perkahwinan dalam hutan dan menggantung hiasan di pokok. Sebernanya kita boleh lakukan jika anda mempunyai sedikit pengetahuan dan pasukan yang mempercayai dan menyokong anda dari belakang. Majlis perkahwinan terbaik adalah mereka yang tidak mengikuti trend, dan mereka percayai dan berani dengan diri mereka. Mereka mempunyai kaedah-kaedah mereka tersendiri.

Senaraikan yang anda suka 

Apabila ia datang untuk hiasan perkahwinan, kita sering menggunakan bunga-bunga sebagai hiasan, tetapi ia tidak semestinya. Anda sukakan sesuatu yang klasik dan berkilat? Kemudian anda seorang yang obses menyimpan barang-barang lama. Jika anda berani dan yang paling penting, anda ingin menjadi diri anda sendiri, tidak kira betapa gila anda berfikir, mungkin anda boleh menggunakan barang-barang itu sebagai hiasan majlis perkahwinan anda.

Untuk menyewa atau membeli persiapan majlis perkahwinan anda, boleh layari portal online di Outletkahwin.com

logo

Photo credits: Google.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s