Sebab Untuk Berkata ‘Tidak’ Kepada Pakaian Perkahwinan Anda

Sebab Berkata Tidak Pada Pakaian

Mencari pakaian perkahwinan yang betul adalah sama seperti mencari cinta. Anda menghabiskan banyak pilihan masa untuk mencarinya, sehingga akhir, anda hanya inginkan satu pilihan sahaja. Tetapi sebelum anda mengatakan ‘ya’ pada pakaian pilihan anda, berikut adalah beberapa tip yang perlu anda ingat.

Adakah baju anda akan siap pada masanya?

Jika anda sudah membuat pilihan dengan pakaian yang anda suka, pastikan untuk mengetahui berapa lama masa yang akan pereka anda untuk membuatnya atau berapa lama ia akan mengambil kedai untuk menghantar kepada anda. Jika perkahwinan anda dalam beberapa bulan sahaja, anda mungkin boleh mengambil baju yang sudah sedia ada untuk menjadi pilihan anda.

Bolehkah anda bergerak selesa dengan pakaian anda?

Pastikan baju pilihan anda membolehkan anda bergerak bebas dalam tanpa rasa seperti anda tidak boleh bernafas atau duduk. Ingat, bahawa perkahwinan bukanlah satu majlis untuk pertunjukkan fesyen, tetapi ia adalah majlis yang terpenting dalam hidup anda. Ia adalah satu peluang untuk anda untuk menjadi ratu sehari dalam seumur hidup anda.

Adakah hati anda berkata sesuatu?

Sebenarnya, anda boleh mencari pakaian dengan mengikut gerak hati anda, tetapi jika anda masih tidak seratus peratus pasti ia adalah pilihan anda, maka mengapa untuk tidak meletakkan ia ketepi dan terus mencari baju yang lain.

Adakah ia sesuai dengan kos anda?

Anda seharusnya jangan mengabaikan bajet anda! Jika pakaian impian anda boleh mengosongkan akaun simpanan anda, adakah ia akan membuat anda rasa berbaloi. Tanya diri anda jika pakaian itu anda boleh menemuinya dengan harga lebih murah atau dibuat oleh pereka yang berbeza, maka apasalahnya jika anda memilih mereka daripada anda terseksa menanggung selepas anda kahwin.

Untuk menyewa atau membeli persiapan majlis perkahwinan anda, boleh layari portal online di Outletkahwin.com

logo

Photo credits: Google

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s