Apa Yang Perlu Anda Lakukan Jika Pakaian Perkahwinan Tidak Menjadi

Apa Yang Perlu Anda Lakukan Jika Pakaian Perkahwinan Tidak Menjadi

Apabila ia datang pada isu baju perkahwinan, mestilah anda inginkan sesuatu baju yang sangat sempurna untuk dipakai pada majlis perkahwinan anda. Tetapi ia akan jadi mimpi ngeri yang paling teruk pada anda jika anda pulang dari tukang jahit dengan baju perkahwinan anda kurang bermutu atau tidak tepat. Disebabkan itu, anda dinasihatkan untuk memilih tukang jahit yang betul dari awal. Ini kerana, setiap tukang jahit mempunyai style pembinaan pakaian yang berbeza, jadi anda seharusnya bekerja dengan profesional yang biasa dengan seni bina pakaian anda untuk mengelakkan kesilapan. Tetapi apabila kerosakan telah dilakukan, maka anda harus ikuti beberapa tips yang boleh anda lakukan.

 

Berkomunikasi isu ini dengan tukang jahit

Sebelum anda menganggap pakaian anda rosak, anda seharusnya bertanya kepada tukang jahit anda apa yang dia mengesyorkan, apa yang boleh dibaiki atau boleh dilakukan, dan bagaimana dia boleh membantu anda. Jika tukang jahit anda dan anda menemui jalan buntu, anda harus mencari semula butik pengantin untuk meminta baju pengantin yang baru.

 

Tanya diri anda apa yang boleh anda lakukan

Sebenarnya terdapat pelbagai cara yang boleh anda lakukan untuk menutupi kerosakan pada baju perkahwinan anda sendiri, hanya anda perlu kreatif untuk mencari dan bertanya kepada yang profesional tentang bagaimana untuk membaiki. Mungkin dengan menambah aksesori boleh menghilangkan kerosakan pada baju anda.

 

Dapatkan beberapa kain tambahan

Jika pakaian yang telah diambil dari tukang jahit anda mempunyai sedikit rosak, maka anda mempunyai kain tambahan yang mungkin boleh membantu kerosakan atau kecacatan pada baju perkahwinan itu. Disebabkan itu, anda dinasihatkan untuk membeli atau mendapatkan beberapa kain tambahan untuk digunakan pada saat-saat genting itu.

 

Untuk menyewa atau membeli persiapan majlis perkahwinan anda, boleh layari portal online di Outletkahwin.com

logo

Photo credits: Google

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s