Perkara Yang Pengantin Plus-saiz Perlu Tahu Tentang Alterations Baju

Perkara Yang Pengantin Plus-saiz Perlu Tahu Tentang Alterations Baju

Memilih dan membeli baju perkahwinan yang anda indam-idamkan adalah sesuatu proses yang sangat sukar. Ini kerana untuk mendapatkan baju impian anda, anda perlu melalui banyak proses alteration untuk mendapatkan apa yang anda inginkan. Maka, dibawah terdapat beberapa perkara yang anda perlu tahu untuk alterations baju pengantin anda.

Sentiasa mempunyai bajet yang cukup untuk alterations

Anda seharusnya mempunyai bajet yang yang cukup untuk apa-apa perubahan pada baju pengantin anda. Anda perlu tahu bahawa apabila anda menempah baju perkahwinan dan anda ingin menambah sesuatu atau ingin mengubahnya kembali, maka anda perlu mengemukakan kepada perunding anda. Anda sentiasa boleh membaiki garis leher atau menambah lengan pada baju. Jadi, anda dinasihatkan untuk bertanya dahulu tentang alteration kos sebelum menempah atau membaikinya.

Datang dengan keadaan bersedia

Pastikan anda membawa dan menunjukkan kasut dan aksesori yang anda akan pakai pada hari perkahwinan anda pada temujanji alteration baju pengantin. Dengan menukar kasut anda pada saat-saat akhir benar-benar boleh menukar panjang pakaian anda.

Membuat keputusan mengenai apa-apa penyesuaian

Jika anda mahu sesuatu yang istimewa untuk menambah pada pakaian baju perkahwinan anda, maka anda dinasihatkan untuk sentiasa untuk membeli bahan-bahan tambahan. Ini kerana, jika anda kembali pada alteration kemudian dan ingin menambah kain yang sama pada tempat yang berbeza pula, maka anda boleh menggunakan kain tambahan anda. Untuk pengetahuan anda, sesetengah  pesanan kain tambahan mengambil masa yang lama kerana sering kain yang datang adalah dari luar negara.

Untuk menyewa atau membeli persiapan majlis perkahwinan anda, boleh layari portal online di Outletkahwin.com

logo

Photo credits: Google.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s