Makanan Ab Untuk Membantu Anda Kelihatan Cantik Pada Hari Perkahwinan

makanan-seimbang-untuk-makan-sebelum-hari-perkahwinan-anda

Untuk kelihatan cantik pada hari perkahwinan anda, terdapat pelbagai makanan yang boleh anda lakukan sendiri di dapur anda. Anda boleh menjalankan segala yang anda mahu, tetapi tanpa makanan yang betul dan pemakanan yang betul , ia tidak akan membawa anda jauh. Formula untuk berat badan anda turun cepat dan berterusan, dimana “usus anda perlu benar-benar dijaga, kerana ia akan mencerminkan diluar”. Ini berkaitan dengan menjaga kembung dan rata perut anda. Jadi pastikan anda menggabungkan lima makanan dibawah dalam diet anda, kerana ia akan membantu menambah latihan abdominal anda untuk mendapatkan rupa yang anda inginkan.

 

Yogurt kosong

Bakteria probiotik dalam kebanyakkan dalam yogurt membantu mengekalkan sistem penghadaman yang sihat dalam diri anda. Dimana ia akan membantu anda untuk mengelak dari situasi perut anda bergas, kembung dan sembelit.

 

Biji hemp

Biji hemp atau lain-lain sumber protein yang bersih seperti telur organik dan badam tulen, harus menjadi sebahagian bahagian penting dalam diet anda. Malah, anda disyorkan untuk makan makanan protein setiap kali waktu makan. Ia perlu kerana untuk membantu anda untuk tidak makan terlalu banyak dan menjaga anda untuk kenyang lebih lama. Selain itu, makanan berprotein ini juga memelihara jisim otot tanpa lemak dan menggalakan pembakaran lemak.

 

Avokado

Selain avokado, anda boleh mengambil apa-apa makanan lain yang kaya dengan kalium, seperti pisang atau sayuran-sayuran hijau. Dimana kedua-dua mineral utama seperti natrium dan kalium mengawal jumlah air dalam badan anda.

 

Air lemon panas

Anda dinasihatkan, dimana perkara pertama apabila anda bangun pada waktu pagi ialah dengan mengambil air lemon suam. Ini kerana, ia dapat membantu dengan penghadaman dan detoksifikasi anda, yang akhirnya membawa kepada perut kempis.

 

Halia

Halia adalah jenis tumbuhan yang semula jadi anti-radang. Selain itu, ia juga dapat melegakan sistem penghadaman dan melegakan otot-otot saluran pencernaan, dimana ia boleh melegakan perut kembung.

 

Untuk menyewa atau membeli persiapan majlis perkahwinan anda, boleh layari portal online di Outletkahwin.com

logo

Photo credits: Google.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s